Kulturliv

Gävle har ett mångfaldigt kulturliv som bör uppmärksammas, de har ett flertal nationellt uppmärksammade kulturutövare och för den som vill vara med om en show, oavsett vad det handlar om så är Gävle rätt plats att befinna sig på. Gävle är bland annat en av Sveriges viktigaste skulpturstäder, det innebär att flest kända skulpturkonstnärer kommer ifrån Gävle. För den som vill uppleva vackra målningar och konst så är Gävle konstcentrum en central plats. Många kända konstnärer har valt att bo i Gävle och därför finns det alltid nya utställningar tillgängliga som det är möjlkulturlivigt att ta del av för den som intresserar sig för Gävles kulturliv.

Det är även en stad som är rik på restauranger och pubar, det skapar möjligheter för livemusik från alla världens hörn och givetvis finns det både biografer och bibliotek att tillgå. Det är helt enkelt ett litet kulturparadis vilket inte är så konstigt när det kommer till en så pass gammal stad. Det finns bland annat Sveriges järnvägsmuseum och Sveriges enda fängelsemuseum i Gävle. Därav hittar du mycket unikt som du inte hittar någon annanstans och Gävle har trots allt över 600 år i historia. Den som är intresserad av stadens kulturliv bör definitivt göra ett besök.

En stad med ett rikt kulturliv

Det är en trevlig stad där det finns mycket att uppleva och om man dessutom älskar ett rikt kulturliv så bör man överväga att flytta till Gävle. I Gävle finns nämligen riktigt goda möjligheter till att ha ett rikt kulturliv och det är ständigt nya föreställningar och shower på gång. Du kan besöka en ny utställning varje vecka eller ta del av något av de många museum som finns i staden. Varför inte lyssna på lite livemusik eller gå på en riktigt inspirerande föreläsning? Alla möjligheter till detta finns i Gävle. Åk dit!