Gavlerinken Arena ligger i Gävle och är en ishall som tidigare var känd som Läkerol Arena. Arenan hette Läkerol Arena mellan 2006 fram till 2014 och dessförinnan Gavlerinken. Det nuvarande namnet är därför en sammanslagning mellan de två föregående namnen, Läkerol Arena och Gavlerinken. Idag heter arenan stolt Gavlerinken Arena. Gavlerinken Arena ligger i närheten av Gavlevallen, Gävletravet och Gunder Häggstadion vilket är mycket passande. Gavlerinken arena invigdes 1967 och ersatte då Gävle Isstadion, på den tiden så rymde Gavlerinken 9062 människor varav endast 3200 av dessa platser var sittplatser. Arenan har därefter byggts om ett flertal gånger vilket har lett till att det rymmer färre människor. Detta är på grund av att man har valt att skapa fler sittplatser istället för ståplatser. 1995 så rymdes enbart 6232 personer i Gavlerinken.

Rättigheterna köptes upp och namnet Läkerol Arena byttes ut

Efter den 3 juni 2014 så blev Gävle Kommun Brynäs IFs huvudpartner och de tecknade ett avtal som håller i fem år, det var i samma veva som Gävles kommun köpte upp namnrättigheterna till Gavlerinken som då hette läkerol arenaLäkerol Arena och därefter bytte namn på stadion till Gavlerinken Arena. Melodifestivalen har arrangerats i Gavlerinken Arena två gånger, första gången var 2007 då den fjärde deltävlingen hölls i Gavlerinken och det året så hölls även Euro Hockey Tour finalen i Gavlerinken Arena. År 2016 så arrangerades den fjärde deltävlingen i Meloådifestivalen i Gavlerinken Arena igen. Detta är en mycket fräsch arena till grund av de många renovationerna som har gjorts och den är även mycket trivsam och rymlig.

Senast så renoverades Gavlerinken Arena år 2006, då platsen även kallades för Läkerol Arena. Brynäs IF håller sina hemmamatcher i Gavlerinken Arena och om man vill se dem spela så är största chansen om man befinner sig i Gävle. Till grund för att man har minskat ståplatserna så behöver man inte heller boka lång i förväg för att man ska få tillträde till en sittplats.