Svenska Hockeyligan förkortas SHL, hette tidigare Elitserien i Ishockey och det är den högsta nivån när det kommer till Ishockey i serien för herrar. Detta har utspelats sedan säsongen år 1975/ 1976 och är därefter ett återkommande fenomen varje år. Sedan 2015 så är det fjorton lag som totalt spelar 52 omgångar och därefter ett slutspel med 8 lag. Vinnashlren av slutspelet blir SHL mästare och bär den titeln fram till nästa år samt får även mottaga Le Mat pokalen som är den officiella pokalen för SHL. Den femte oktober 1975 så släpptes de första puckarna och därefter så var spelet igång. Under de två första säsongerna så bestod SHL eller rättare sagt Elitserien i Ishockey på den tiden endast av 10 lag. Dessa spelade då i 36 omgångar. Brynäs IF var då dominanter av spelet och vann de två första säsongerna vilket är en eloge i sig.

Vinnarna av SHL

De som vinner SHL får förutom serievinsten och pokalen samt titeln även en segerbonus som ligger på 1 miljon kronor. Dessutom får vinnarna av spelet fördelen att spela på hemmaplan under alla sina kommande slutspelsmatcher under nästa säsong. Totalt så har svenska mästerskapet i hockey avgjorts cirka 80 gånger med start 1922. Brynäs IF har totalt 13 titlar sedan 1922 och de har även 6 titlar i Elitserien i Ishockey. Dessutom drar Svenska Hockeyligan ett stort publikantal varje år och det är många som följer med i serien både från arenorna samt från tv soffan i hemmet, i form av sportsbetting. Detta är även en period då sportklubbar flockas med besökare och det blir även någonting mycket socialt över hockeyn.

Om du vill vara med och se matcherna så bör du se till att boka dina biljetter i tid, de kommer nämligen att bli slutsålda mycket fort när de väl blir släppta. Eller sitter du bekvämt kvar i soffan och ägnar din tid åt sportsbetting och hoppas på den stora vinsten med din betting på den Svenska Hockeyligan.